Jengiväkivalta on hyvin vakava ongelma

Admin/ 15 lokakuun, 2022/ Yleinen/ 0 comments

Oletko kuullut neljän kohdan strategiasta?

1. Mitään ei tapahdu.

2. Ehkä jotain voi tapahtua, mutta meidän ei tarvitse tehdä mitään.

3. Ehkä meidän pitäisi tehdä jotain, mutta emme voi tehdä mitään.

4. Ehkä olisimme voineet tehdä jotain, mutta nyt on liian myöhäistä.

Ikävä kyllä Suomea johdetaan kuten 1980-luvun brittikomediassa “Yes, Prime Minister” kuvaillaan. Vielä 40 vuotta myöhemminkin kyseistä tv-sarjaa katsoessa olen suorastaan äimistynyt, miten paikkaansapitäviä brittiläisessä komediasarjassa esitetyt asiat ovatkaan, ja vieläpä Suomessa. Kansalaisia vedättää sekä hallituspuolueen poliitikot että virkamiehet.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi eilen poikkeuksellisen tiedotteen: “Yleistilannekuva: Vakavat väkivaltarikokset kohdistuvat yhä useammin sivullisiin, nuorten tekemät väkivaltarikokset ovat rajussa kasvussa ja raaistuneet, väkivaltaa ihannoidaan, kynnys sen käyttöön on madaltanut eikä katujengien olemassa oloakaan enää juuri kiistetä. Tilannekuvaa tältä viikolta, vasta perjantai: Vakavia väkivaltarikoksia useita – tekijöinä myös alaikäisiä – viikko ei poikkea viime viikoista, kiinniotettuja paljon, läpimurtoja tutkinnassa, osa tapauksista laitettava tutkintajonoon, henkilökunnalla tekemisen meininki. Vetoomus: Väkivallan kasvu on pysäytettävä. Niin poliittisen päättäjän, viranomaisten, järjestöjen, median, asukkaiden kuin huoltajienkin panostusta tarvitaan. Poliisi tekee kaikkensa väkivallan torjumisessa. Jos nykymeno jatkuu, olemme samassa kerhossa Ruotsin kanssa. Suomi on vielä Euroopan turvallisimpia maita. Suomi varautuu menestyksekkäästi ulkoisia uhkia vastaan. Samaan aikaan sisäisessä turvallisuudessa on uhkia, jotka on nostettava keskusteluun. Näidenkin uhkien torjuntaan on panostettava / annettava pelimerkit –> kokonaisturvallisuus.”

Alle kaksi vuotta sitten hallituksemme sisäministeri, Vihreiden Maria Ohisalo sanoi, että jengirikollisuutta ei ole ollenkaan Suomessa. Joko Ohisalo valehteli tahallaan, noudatti neljän kohdan strategiaa, tai ei ollut ollenkaan tehtäviensä tasalla. Perussuomalaiset varoitti jo tuolloin, että väkivaltaisia jengejä on pk-seudulla, mutta tätä kiistämään kiirehti Ohisalon lisäksi muun muassa myös surullisenkuuluisa Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen. Kuitenkin tällä hetkellä käräjäoikeuksissa käsitellään jengien tekemiä vakavia rikoksia, jotka on tehty kesällä 2021, vain reilu puoli vuotta Ohisalon ja Taposen vakuuttelujen jälkeen.

Suomessa, etenkin pk-seudulla, on useita satoja katujengeihin kuuluvia henkilöitä. Heistä n. 95% on ulkomaalaistaustaisia. Tämä on seurausta liian löysästä, naiivista ja sinisilmäisestä maahanmuuttopolitiikasta. Hokemasta, jossa sanotaan, että Suomi kyllä osaa väistää muiden maiden tekemät virheet. Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa rikolliselta polulta kaidalle tielle löytänyt Miikka Mehmet on puhunut suunsa puhtaaksi aiheesta. “Mehmet on jo pitkään puhunut tilanteesta kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan. Hän toistaa samoja lauseita: Tämä on todellinen uhka. Se on ollut tulossa jo vuosien ajan eikä mikään yllätys. Jotain pitäisi tehdä. … Mehmetin käsityksen mukaan Etelä-Suomessa on tunnistettu 11 katujengiä, jotka liikuttavat aseita ja huumeita rajojen yli ja kaupunkien välillä. Saman katujengien lukumäärän nimesi aiemmin lokakuussa Suomen poliisijärjestöjen liitto. … Iltalehden uutisessa poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne sanoi, että yli 90 prosenttia katujengien jäsenistä on täysikäisiä ja 95 prosenttia heistä nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.”.

Huolestuitko? Minä olen ollut huolestunut jo pitkään. Me tarvitsemme todellakin kunnollisia ratkaisuja. Rangaistuksia on tiukennettava, poliisi ja oikeuslaitos tarvitsee lisärahoitusta, vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaan kansalaiset on karkoitettava, kaikki oleskeluluvat tulee antaa tilapäisinä sekä kansalaisuuden saamisen ehtoja on tiukennettava huomattavasti. Aloitetaan näillä.

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*